X
15

فاموتیدین دارویی برای سوزش سردل و معده درد

فاموتیدین دارویی برای سوزش سردل و معده درد

فاموتیدین یکی از داروهایی است که برای سوزش سردل و معده درد کاربرد دارد. برای درمان بیماری‌های معده که به اسید معده ارتباط دارند، می‌توان از داروی فاموتیدین بدون نیاز به نسخه استفاده کرد.

عملکرد داروی فاموتیدین از طریق کاهش میزان اسید داخل معده است. قرص فاموتیدین در دو دوز ۲۰ و ۴۰ میلی گرمی به شکل قرص روکش‌دار و با نسخه و بدون نسخه در دسترس بیماران قرار دارد.

خواص قرص فاموتیدین و نحوه عملکرد آن
عملکرد قرص فاموتیدین از طریق کاهش میزان اسید داخل معده است. گیرنده‌ی هیستامین ۲ (H۲) در معده فعالیت می‌کند. این گیرنده به آزادسازی اسید در معده کمک می‌کند. در نتیجه، با مسدود کردن این گیرنده، میزان اسید آزاد شده در معده کاهش می‌یابد. قرص فاموتیدین با این مکانیسم باعث کاهش میزان اسید معده می‌شود.
بعد از مصرف قرص فاموتیدین ۴۰ و فاموتیدین ۲۰، حدود ۴۵–۴۰ درصد از دارو جذب می‌شود. زمان شروع اثر دارو طی یک ساعت و اوج اثر آن در عرض ۳–۱ ساعت بروز می‌کند. این دارو به‌طور گسترده در بسیاری از بافت‌های بدن انتشار می‌یابد. حدود ۳۵–۳۰ درصد داروی مصرف شده توسط کبد متابولیزه می‌شود. قسمت اعظم دارو به صورت تغییرنیافته از طریق ادرار دفع می‌شود.

قرص فاموتیدین برای چیست؟
احتمالا این سوال ذهن شما را درگیر کرده است که قرص فاموتیدین چیست؟ فاموتیدین به خانواده‌ی داروهای ضد اسید، به نام مسدود کننده‌ی گیرنده‌ی هیستامین ۲ تعلق دارد. قرص فاموتیدین ۴۰، برای درمان سوزش معده، سوزش سر دل و رفلاکس، گاستریت (التهاب معده)، پیشگیری و درمان زخم معده و روده، درمان بیماری‌هایی مانند بیماری زولینگر-الیسون و دیگر علائمی که باعث ایجاد مقدار زیادی اسید در معده (سوءهاضمه اسیدی) می‌شوند، استفاده می‌شود.
شایع‌ترین دلیل مصرف قرص فاموتیدین سوزش سر دل و رفلاکس و بازگشت اسید به مری و دهان (به اصلاح ترش کردن) و دردهای عصبی معده است.از دیگر داروهای ضد اسید مانند فاموتیدین می‌توان به رانیتیدن و سایمتیدین هم اشاره کرد. هر چند فاموتیدین قرص کم‌عوارض‌تری است. در نتیجه مصرف بالاتری دارد.

قرص فاموتیدین برای درمان چه بیماری هایی است؟
با توجه به خواص قرص فاموتیدین ۴۰ و فاموتیدین ۲۰، این دارو در درمان بیماری‌هایی کاربرد دارد که اسید معده‌ در آن‌ها افزایش می‌یابد. قرص فاموتیدین ممکن است تنها بخشی از یک برنامه‌ی کامل درمانی باشد. علاوه بر مصرف این دارو لازم است تغییراتی در رژیم غذایی یا عادات شما در زندگی نیز ایجاد شود.

۱. قرص فاموتیدین برای زخم معده و زخم اثنی عشر

۲. قرص فاموتیدین برای درمان رفلاکس اسید معده (GERD)

۳. فاموتیدین و سوزش سر دل

4. فاموتیدین و معده درد

5. سندرم زولینگر-الیسون

6. پیشگیری از آسپیراسیون در بیمارانی که تحت بیهوشی قرار می گیرند

7.فاموتیدین برای سرماخوردگی

موارد منع مصرف:

در صورت ابتلا به:بیماری کلیوی یا کبدی، سابقه‌ی سندرم QT طولانی، سرطان معده، آسم، بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) یا سایر مشکلات تنفسی قبل از مصرف داروی فاموتیدین با پزشک خود مشورت کنید. زیرا اثرات دارو به دلیل دفع کند دارو از بدن، افزایش می‌یابد.

 

عوارض قرص فاموتیدین:

مصرف فاموتیدین ممکن است منجر به عوارضی مانند سردرد، یبوست یا اسهال شود. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.چنان‌چه با عوارضی مانند کبودی یا خون‌ریزی، تپش قلب نامنظم یا یواش یا تند، نشانه‌های عفونت (مانند خلط گلو، تب و لرز)، تغییرات خلقی (مانند احساس بی‌قراری، گیجی، افسردگی و توهم)، تشنج روبه‌رو شدید با دکتر گوارش تماس بگیرید.

باید توجه داشت که لیست فوق بیانگر تمامی عوارض جانبی این دارو نمی باشد. درصورتی که در مورد عوارض جانبی ویا توصیه های پزشکی مربوط به آن ها سئوالاتی دارید، با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

 

برای تهیه قرص فاموتیدین می توانید با واحدهای فروش شرکت پخش سراسری محیادارو در سراسر کشور تماس حاصل فرمایید - محیادارو



تعداد امتیازات: (0) Article Rating