X
26

مزایا و خطرات خوردن قرص جوشان

مزایا و خطرات خوردن قرص جوشان

هر قرص و دارویی علاوه بر خاصیت درمانی که دارد دارای عوارض خواسته و یا ناخواسته در فرد می شود بنابراین برای خوردن هر دارویی باید با مشورت پزشک آن را مصرف کرد و سرخود آن را نخورد شاید فکر کنید که قرص های جوشان هم کاملا بدون عارضه هستند ما در این مطلب به  خطرات قرص جوشان  و هم چنین مزایای این قرص خواهیم پرداخت.


آشنایی با خطرات قرص جوشان:

پزشکان انگلیسی در بررسی‌های خود به مقایسه تاثیر مصرف داروهای حاوی نمک و فاقد نمک روی بیماران پرداخته و دریافتند داروهای محلول در آب به دلیل نمکی که دارند، احتمال ابتلا به سکته قلبی، سکته مغزی یا مرگ ناشی از مشکلات عروقی را تا یک پنجم افزایش می‌دهند.

همچنین احتمال ابتلای این افراد به فشارخون بالا هفت برابر افزایش می‌یابد. در این مطالعه ۲۴ قرص تجویزی جوشان شامل مسکن‌های رایج همچون استامینوفن و آسپرین و برخی مکمل‌ها مورد بررسی قرار گرفتند. جاکوب جورج، محقق ارشد این تحقیقات گفت: می‌دانیم که مصرف نمک بالا موجب افزایش فشارخون می‌شود، فشارخون بالا نیز به نوبه خود عامل حمله قلبی و سکته مغزی است؛ بسیاری از قرص‌های جوشان حاوی نمک هستند و برای آنکه قابلیت حل شدن در آب را داشته باشند، حاوی ماده‌ای به نام بی‌کربنات هستند که با سدیم ترکیب می‌شود. بسیاری افراد بدون داشتن نسخه اقدام به خرید و مصرف این دارو‌ها می‌کنند و این مصرف‌کنندگان باید از خطرات احتمالی این دارو‌ها بر سلامت خود مطلع شوند.


مزایای قرص های جوشان:

استفاده از قرص های جوشان برای مصرف داروها مزایای زیادی دارد. از جمله:

1- شروع اثر دارو سریع است

از آنجا که داروی موجود در قرص های جوشان به شکل محلول تازه تهیه شده وارد دستگاه گوارش می شود سرعت جذب آن به شکل قابل توجهی بیشتر از سایر داروهاست. از طرف دیگر Ph محلول حاصل از حل شدن قرص جوشان در آب، باعث تخلیه سریع تر دارو از معده به روده کوچک می شود. هر دوی این اتفاقات باعث اثربخشی سریع تر دارو در مقایسه با قرص های معمولی می شوند.


2- نیازی به بلعیدن قرص نیست

بلعیدن قرص ها یا کپسول ها برای بسیاری از بیماران ناخوشایند خطرات قرص جوشان و برای بعضی دیگر کاری غیر ممکن است. گاهی اوقات هم تعداد زیاد داروهایی که هر روز باید مصرف بشوند بلعیدن آنها را خطرات قرص جوشان برای بیماران و به خصوص سالمندان مشکل می کند. اما مصرف قرص های جوشان بعد از حل شدن در آب به سادگی آب خوردن است.


3- محلول حاصل از حل شدن قرص های جوشان در آب نه اسیدی است و نه قلیایی؛ در نتیجه باعث تحریک معده و مری و بروز ناراحتی های گوارشی نمی شود.


4- حمل آسان دارو

در مقایسه با شربت ها و داروهایی که به صورت مایع مصرف می شوند، همراه داشتن قرص های جوشان آسان تر و کم دردسر تر است. این مزیت در بعضی شرایط مثل نیاز به مصرف دارو در سفر یا بیرون از خانه می تواند برای بعضی از مصرف کنندگان مهم باشد.


5- طعم مطلوب قرص های جوشان

مزه قرص های جوشان از داروهایی مثل سوسپانسیون ها و شربت ها بهتر است. طعم دهنده هایی که به قرص های جوشان افزوده می شوند مزه بد داروها را می پوشانند و مصرف این شکل دارویی را برای بیماران مطلوب می کنند.

 

منبع: اقتصاد نیوز

تعداد امتیازات: (1) Article Rating