X
04

گارسینیا کامبوجیا چگونه باعث لاغری می شود؟

گارسینیا کامبوجیا چگونه باعث لاغری می شود؟

گارسینیا کامبوجیا در واقع یک نوع میوه است که به طور عمده در مناطق حاره به عمل می آید.

اخیرا شنیده می شود که این میوه می تواند باعث شود که بدن چربی کمتری انباشته کند، می تواند اشتها را کاهش دهد و یا باعث کاهش وزن شود. به همین جهت به تنهایی یا همراه با سایر ترکیبات در میان فراورده های رژیمی و تغذیه ای عرضه می شود.

 

گارسینیا کامبوجیا دارای ماده ای است به نام هیدروکسی سیتریک اسید که این ماده در مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش، باعث شده است که آنزیمی به نام سیترات لیاز از کار بیفتد. این آنزیم در بدن باعث تولید چربی می شود. همچنین در مطالعات آزمایشگاهی این ماده باعث افزایش سطح سروتونین در موش شده است و می دانیم که افزایش سطح سروتونین منجر به کاهش اشتها می شود. اما متاسفانه این نتایج مفید تنها در سطح تحقیقات آزمایشگاهی بر روی موش بوده است و مطالعات انسانی نتایج قابل توجهی نشان نداده اند.

 

در مطالعات انسانی افرادی که گارسینیا کامبوجیا را به مدت چندین هفته مصرف می کردند حدود 800 گرم بیش از افرادی که این ماده را مصرف نمی کردند، وزن کم کردند. پژوهشگرانی که این مطالعه را انجام دادند معتقد هستند که این اثر گارسینیا کامبوجیا، اثر قابل توجهی نیست به این دلیل که افرادی که در این مطالعه گارسینیا کامبوجیا را مصرف می کردند تحت یک رژیم غذایی کم کالری بوده و در عین حال از برنامه ورزشی منظمی هم پیروی می کردند. اما گروه دیگر چنین برنامه هایی را دنبال نمی کردند. بنابراین نمی توان گفت که کاهش وزن لزوما به علت مصرف گارسینیا کامبوجیا بوده است. این پژوهشگران معتقد هستند هنوز مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا بتوان در مورد اثرات هیدروکسی سیتریک اسید موجود در گارسینیا کامبوجیا نظر قطعی داد. در یک مطالعه دیگر که بر روی 135 فرد دارای اضافه وزن انجام شده و در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا چاپ شده است، مصرف گارسینیا کامبوجیا باعث کاهش وزن یا کاهش چربی بدن در مصرف کنندگان نشده است. در مجموع محققان معتقد هستند که اثر این ماده در کاهش وزن قطعی نیست و هنوز مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا بتوان با قطعیت در مورد این ماده نظر داد.

 

در مطالعه دیگری بر روی موش، گارسینیا کامبوجیا باعث شد که سطح انسولین خون موش کاهش یابد. بنابراین گارسینیا کامبوجیا ممکن است به کاهش قند خون در افرادیکه مبتلا به دیابت نوع دو هستند کمک کند. از این نظر به افرادیکه تحت درمان با داروهای کاهش دهنده قند خون هستند توصیه می شود که این ماده را مصرف نکنند. چون ممکن است قند خون فرد دیابتی به شدت افت کند و منجر مشکلات ناشی از افت قند خون شود.

 

همچنین برخی مطالعات معتقد هستند که گارسینیا کامبوجیا ممکن است به کاهش سطح تری گلیسرید و کلسترول خون کمک کند. بنابراین افرادیکه تحت درمان با داروهای کاهنده چربی خون هستند باید در مصرف این ماده احتیاط کنند.


مطالعات مختلف یک سری از عوارض را در اثر مصرف گارسینیا کامبوجیا نشان داده است. مهم ترین این عوارض شامل:

سرگیجه و سیاهی رفتن چشم

گیجی

خشکی دهان

سردرد

دل درد

سو هاضمه

مشکلات گوارشی

اسهال

 

همچنین اداره دارو و غذای آمریکا در سال 2009 در مورد مصرف این ماده برای کاهش وزن هشدار جدی داده است. به این دلیل که گارسینیا کامبوجیا باعث مشکلات جدی و خطرناک برای کبد می شود. البته به علت اینکه مکمل گارسینیا کامبوجیا دارای مواد دیگری علاوه بر خود گارسینیا کامبوجیا است، هنوز مشخص نیست که عوارض کبدی ناشی از مصرف مکمل به علت خود گارسینیا است یا به علت مواد همراه آن.

 

به علاوه گارسینیا کامبوجیا با برخی بیماری ها و داروها تداخل دارد. افرادیکه مبتلا به آسم یا آلرژی هستند و داروهایی مانند سینگولر (مونته لوکاست) مصرف می کنند نباید از این ماده استفاده کنند. همچنین مصرف این ماده در افرادیکه دیابت دارند، قرص ضد دیابت یا انسولین مصرف می کنند، افرادیکه مبتلا به کم خونی هستند یا قرص آهن استفاده می کنند و افرادیکه داروهای ضد درد استفاده می کنند، ممنوع است. همچنین افرادیکه تحت درمان با داروهای مربوط به اختلالات روانی (افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی و …) هستند، از داروهای پائین آورنده کلسترول خون ( به ویژه استاتین ها) استفاده می کنند، یا تحت درمان با داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین هستند، نباید از این ماده استفاده کنند. همچنین مصرف این ماده در دوران بارداری و شیردهی و در مبتلایان به مشکلات کبدی و کلیوی ممنوع است.

 

منبع: دکتر سلام

تعداد امتیازات: (2) Article Rating